Fredens Rike – En trädgård för alla

I Flemingsbergs centrum finns en skulptur från 1991 gjort av stenkonstnären Pye Englund. Den heter “Fredens Rike”, och är baserad på en text från Jesaja 11:6-8 i Gamla Testamentet/Den Hebreiska Bibel:

Då skola vargar bo tillsammans med lamm och pantrar ligga tillsammans med killingar; och kalvar och unga lejon och gödboskap skola sämjas tillhopa, och en liten gosse skall valla dem…”.

Nu är en ny trädgård i Flempan på gång, en stadsodling. På måndag 26 september skall det hållas ett informationsmöte i Fleminsgbergs bibliotek, där jag berättar om de planer som redan finns, tar emot nya förslag och idéer – och bildar en odlarförening, om allt går efter planen. Kolla vårt infoblad Fredens Rike – en trädgård för alla!

I augusti kom vi i lokaltidningen: Läs artikeln här!

På bilden ser du en av ungdomarna i Tillsammans för Flemingsberg, som i sommar började lite med vad som ska växa till en trädgård. Fastighetsbolaget Huge hade stora stöpjärnurnor som vi fick fyllda med jord – och jag och ungdomarna planterade blommor, bönor, tomat, örter, rädisor, asiatisk kål, mangold, trädgårdsmålla, ringblomma och mer. Det är ingen prunkande trädgård just nu, men den finns – och bara vänt till nästa år!

Trädgården i Flempan kommer att bli väldigt viktig i mitt liv, och jag hoppas verkligen att vi får till detta! Jag ser även fram emot att berätta mer!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *